Може да намерите утеха да бъдете сред приятели и семейство

Правите ли всичко възможно, за да управлявате състоянието на сърцето си? Разберете с нашата интерактивна проверка.

„Има много данни, които показват, че по време на криза честотата на инфарктите се увеличава“, казва д -р Трейси Стивънс, кардиолог в Института за сърдечни заболявания „Св. Лука“ в Канзас Сити, Мосурсия и говорител на American Heart Асоциация, която публикува изследването в своето списание Circulation.

Скръбни инфаркти: как се случват

Как разбитото сърце, емоционалната реакция може да предизвика потенциално фатално физическо? Когато се чувствате стресирани, тялото ви засилва производството на стресовите хормони адреналин и кортизол. Това е вашият отговор „бягай или се бий“, обяснява д-р Стивънс. Адреналинът ви помага да се подготвите да се изправите срещу това, което тялото ви възприема като опасност (борба) или да избягате от опасността (бягство). Изглежда тялото ви не знае разликата между опасност и стрес.

Това увеличение на хормоните на стреса може:

Стимулирайте сърцето си Повишете кръвното си налягане Свийте малките си кръвоносни съдове

Когато сърцето ви е прекалено стимулирано, сърдечният ви ритъм може да се разпадне, а анормалните сърдечни ритми могат да доведат до инфаркт. Работят няколко различни механизма. Когато имате високо кръвно налягане, това оказва ненужен стрес върху стените на кръвоносните ви съдове.

Адреналинът може да причини разкъсване на натрупаните в артериите ви плаки, а разкъсаната плака е основна причина за инфаркт и инсулт, казва Стивънс. „Тялото вижда това разкъсване като порязване и иска да го излекува“, обяснява тя. „Той веднага образува съсирек на мястото на разкъсването и това е, което предизвиква инфаркт или инсулт, в зависимост от това в коя област се доставя артерията, в която се е случило разкъсването. ”

Кортизолът стимулира производството на мазнини в стомаха и тъй като тази мазнина се натрупва около вътрешните органи, други органи, включително сърцето, могат да страдат. „Мазнините в корема ни могат да създадат възпалително състояние, което прави и разкъсването на нашата плака“, казва Стивънс.

Жените над 55 години са много по -склонни да страдат от синдром на разбитото сърце, отколкото мъжете, според изследване, представено на среща на Американската сърдечна асоциация.

Емоционален стрес и сърдечни заболявания

Начинът, по който реагирате на загубата, също може да допринесе за сърдечно заболяване. Някои хора реагират на тъжни новини с преяждане, опитвайки се да намерят утеха в храната. Други изобщо не ядат. „И двете са нездравословни ситуации за сърцето ви“, казва Стивънс.

Когато имате това чувство на разбито сърце, може да имате и проблеми със съня. Може да плачете през нощта и след това да сте твърде изтощени за упражнения. Това е нездравословен цикъл, който може да доведе до отслабване на имунната система и повишен шанс за смърт, особено от сърдечни заболявания. „Нарушенията на съня носят със себе си сърдечно -съдов риск“, казва Стивънс. Друго скорошно проучване в Circulation установи, че рискът от сърдечен удар при хора, които са имали проблеми със съня, е с 27 до 45 процента по -голям, отколкото при хората, които получават необходимия сън.

Предотвратяване на сърдечни пристъпи по време на скръб

Начинът, по който лекувате разбитото си сърце, може да ви предпази от инфаркт:

Потърсете подкрепа. Може да намерите утеха да бъдете сред приятели и семейство. Присъединяването към група за подкрепа на опечалени може да осигури различен вид утеха, тъй като можете да споделите мъката си с други, изправени пред подобна ситуация. Говорете с Вашия лекар. Вашият лекар може да Ви предложи временно приемане на лекарства, които да Ви помогнат да преодолеете скръбта си. Също така е важно да се грижите добре за себе си, така че собственото ви заболяване да не добави към вашата скръб. Познайте симптомите на инфаркт. Ако получите симптоми на сърдечен удар, като дискомфорт в гърдите, задух, гадене, студено изпотяване, замаяност или болки в стомаха, незабавно потърсете помощ.

Скръбта е процес, който малко хора, ако има такива, могат да избегнат – намирането на начини да се справите с тях може да ви улесни както емоционално, така и физически.

За най-новите новини и информация относно здравословния начин на живот, следвайте @HeartDiseases в Twitter от редакторите на @EverydayHealth.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на сърцето!

Най -новото в здравето на сърцето

Новите насоки за сърдечно здраве се фокусират върху коремните мазнини, а не само върху телесното тегло

Според новите насоки по -дебелата обиколка на талията може да увеличи риска от сърдечно -съдови заболявания дори при хора, които нямат наднормено тегло или затлъстяване. . .

От Лиза Рапапорт, 27 април 2021 г.

6 неща, които хората със сърдечни заболявания трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Намерете отговори на вашите въпроси за това как да получите ваксината и какви странични ефекти може да изпитате.

От Кейтлин Съливан, 5 април 2021 г.

Американската сърдечна асоциация прави връзката между сърцето и ума официална

 Изследванията, свързващи психичното и сърдечно -съдовото здраве, достигнаха критична маса, казва AHA. И можете да действате според него.

От Алисън Йънг, MD 26 март 2021 г.

Упражненията, а не тестостероновата терапия, подобряват здравето на артериите при мъжете на средна възраст и възрастните хора

Въпреки че терапията с тестостерон може да увеличи нивата на този мъжки полов хормон, ново клинично изпитване показва, че това няма да помогне да се направи вътрешната обвивка. . .

От Лиза Рапапорт, 1 март 2021 г.

Пеещите хирурзи издават нова музика за сърдечния месец

Второто EP на дуото има за цел да повиши осведомеността и да вдъхнови слушателите да дадат приоритет на здравето на сърцето си.

От Кейти Уилямс, 26 февруари 2021 г.

Много възрастни хора приемат аспирин за сърдечно здраве, въпреки че не се препоръчва

Хората на 75 и повече години, които никога не са имали сърдечно -съдови събития като инфаркт или инсулт, е малко вероятно да се възползват от ежедневното хапче аспирин. Но нов. . .

От Лиза Рапапорт, 24 февруари 2021 г.

Трансгендерните жени имат уникален сърдечен риск с напредването на възрастта

Утвърждаващото пола лечение с хормони създава сърдечно-съдови рискове във времето за транссексуалните жени, които са различни от рисковете, пред които са изправени жените. . .

От Лиза Рапапорт, 22 февруари 2021 г.

Попитайте най -добрия лекар на замъка Конъли: Какво трябва да знаете за здравето на сърцето си

Усъвършенстван специалист по сърдечна недостатъчност и трансплантация, признат за най -добрия лекар на Castle Connolly, отговаря на въпроси относно запазването на сърцето ви. . .

До 22 февруари 2021 г.

Младите черни възрастни са с много по -висок риск от смърт след сърдечна трансплантация

Ново проучване показва, че младите чернокожи възрастни са два пъти по -склонни да умрат в рамките на една година след процедурата.

От Джордан М. Дейвидсън 5 февруари 2021 г.

Гестационен диабет, обвързан с увреждане на артериите години след бременността

Жените, които имат гестационен диабет по време на бременност, са изложени на повишен риск от това, което е известно като калцификация на коронарната артерия – плака, която се натрупва. . .

От Лиза Рапапорт, 2 февруари 2021 г. «

Тестостеронът може да повлияе на благосъстоянието и поведението на мъжа по много начини. Независимо дали тестостеронът е твърде висок, или мъжът има ниско Т, това влияе върху това как се чувства и какво прави. Твърде много тестостерон може да стимулира агресията, а недостатъчното може да го накара да почувства, че не може да движи мускул. В крайна сметка мъжете трябва да се стремят да балансират хормоните си, така че тестостеронът да прави повече от това, което е предназначено да прави, включително да допринася за мъжкия външен вид и нормалното сексуално желание. Въпреки че и жените, и мъжете имат тестостерон, те го имат на различни нива и той им влияе по различни начини. «Генетичният състав на мъжа, включително тестостеронът, може да се разглежда като проявяващ по -конкурентно поведение от женския хормон естроген», казва д -р Джордж Козериу, уролог от Института по урология и бъбреци Glickman в клиниката в Кливланд. „Това също води до увеличаване на мускулната маса и нивото на енергия.“ Но тестостеронът, както високи, така и ниски нива на тестостерон, може да има ефекти върху здравето на мъжете, които надхвърлят шест опаковки и голяма издръжливост. Някои от тези неща може да ви изненадат.

Ниска тестостеронова мъжка менопауза. Ниските нива на тестостерон са свързани със загуба на сексуално желание, но също така могат да причинят загуба на енергия. «Заедно със загуба на желание може да видите умора, депресия и загуба на мускулна маса», казва д -р Анжела Андрича Дринчич, ендокринолог в Медицинския център на Университета в Небраска в Омаха. Симптомите на нисък тестостерон при възрастни мъже, които понякога се наричат ​​мъжка менопауза, могат да причинят симптоми, подобни на менопаузата, които са раздразнителност, депресия и невъзможност за концентрация.

Рак и сърдечно -съдови рискове. „Няколко проучвания harmoniqhealth.com са изследвали въздействието на ниското ниво на тестостерон върху здравето на мъжете, включително„ Изследване на стареенето в Балтимор “,„ Изследване на стареенето при мъже в Масачузетс “и„ Хипогонадизъм при мъже “, казва д -р Косериу. „Проучванията установяват, че ниското ниво на тестостерон при мъжете може да увеличи общата им смъртност, да увеличи два пъти риска от сърдечно -съдови заболявания и да увеличи три пъти честотата на развитие на рак. „Ако се притеснявате, че нивото на тестостерон може да бъде твърде високо или твърде ниско, говорете с Вашия лекар, за да получите необходимите отговори за по -добро емоционално и физическо здраве.

Поведение с доминиране на висок тестостерон. В дивата природа мъжките животни се състезават за партньори, като утвърждават своето господство един над друг. Проучване, направено в Университета на Уейн, измерва нивата на тестостерон при мъже, които се изправят един срещу друг в 7-минутно състезание, за да спечелят привлекателна жена. Мъжете с по -високи нива на тестостерон са имали по -голяма нужда да доминират, поемат контрол над разговора и са по -склонни да кликнат с привлекателната жена. Също така е по -вероятно да се подиграят на опонентите си след това.

Лошо шофиране. Въпреки че няколко проучвания свързват повишените нива на тестостерон със спечелването на спортно състезание, изследванията, направени в Държавния университет в Северна Каролина, свързват смъртните случаи при трафика с това, че са фенове на печеливш отбор на спортно състезание. Изследователите разгледаха 271 игри между 2001 и 2008 г. и установиха, че смъртността от трафик се увеличава за спечелването на фенове, когато шофирате вкъщи след гледане на игрите. Колкото по -близо е резултатът на играта, толкова по -голям е броят на смъртните случаи. Изследователите предполагат, че лошото шофиране може да се дължи на скока на тестостерона, предизвикан от тръпката от победата.

Свити тестиси. Прекалено многото лечение с тестостерон или прекаленото използване на тестостерон може да има здравословен ефект, който е противоположен на това, което вероятно търсите, така че не забравяйте да следвате указанията на Вашия лекар, ако сте на заместваща терапия. «Страничните ефекти от лечението с тестостерон могат да включват нисък брой на сперматозоидите, безплодие и свити тестиси», предупреждава д -р Дринчич. Продължителното лечение също може да доведе до увеличаване на гърдите.

Рисковано поведение. Ново изследване, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, свързва високите нива на тестостерон с поемането на финансов риск, стресираща заплаха за здравето на мъжа. Проучването установи, че мъжете, които са с високо съдържание на тестостерон и с ниско отвращение към риска, избират по -рискови кариери във финансите. Изследователите измерват нивата на тестостерон при 500 студенти по бизнес от Чикагския университет. Установено е също, че жените с по -високи нива на тестостерон също имат по -голям апетит към риск.

По -малко коса. Друга дума за мъжкия хормон е андрогенът, който на гръцки означава „създател на човека“. По -високите нива на тестостерон ви карат да растете повече коса на гърдите и по -малко на главата, ефект, който се нарича мъжка плешивост. Това може да означава, че природата е имала предвид плешивостта да бъде сигнал за жените, търсещи мъжествен мъж. Възможно е да не виждате никакви ползи за здравето на мъжете, тъй като са плешиви, но ново проучване, публикувано в списанието Cancer Epidemiology, установи, че мъжете, които имат плешивост по мъжки модел до 30 -годишна възраст, са с 29 % по -малко вероятно да получат рак на простатата.

Абонирайте се за нашия бюлетин за сексуално здраве!

Най -новото в сексуалното здраве

Тайните на тестостерона

От Shanna H. Swan, PhDA 21 април 2021 г.

Най -добрите сексуални техники за възбуда и удоволствие при жените

Национално проучване разкрива как жените могат да искат това, което искат.

От Бет Левайн, 14 април 2021 г.

Хроничните здравословни състояния на бащите, свързани с риска от загуба на бременност

Проучването предполага, че метаболитният синдром при бащата трябва да бъде свързан с повече от 1 на 4 загуби на бременност.

От Беки Ъпъм, 18 декември 2020 г.

15 секс-позитивни уелнес подаръци

От вашия смартфон до спалнята, тези подаръци за сексуално здраве ще гарантират, че ще завъртят главите и ще извият пръстите на краката.

От Кейтлин Съливан, 4 ноември 2020 г.

Защо младите американци правят по -малко секс от всякога

Ново публикувано проучване, приключило две години преди пандемията, установява, че младите хора правят по -малко секс през 21 -ви век.

От Джесика Мигала, 11 август 2020 г.

Проблем за неговото сексуално здраве

Микробиомът на пениса на мъж може да предскаже дали неговата партньорка развива бактериална вагиноза, показва проучването.

От Стейси Колино, 5 август 2020 г.

5 съвета за избор на най -добрия секс терапевт за вас и вашия партньор

Търсите квалифициран терапевт, който да ви помогне с вашите сексуални проблеми, но сте объркани откъде да започнете? Ето какво трябва да знаете.  

От Катрин Пиърсън 9 март 2020 г.

Какво е секс терапевт и как някой може да ми помогне?

Независимо дали се занимавате с проблеми със сексуалната функция или с проблеми с интимността, сексуалният терапевт може да ви помогне.

От Катрин Пиърсън 5 март 2020 г.

Половината млади жени са недоволни от сексуалния си живот, разкри ново проучване

Констатациите показват, че тревожността, лошата представа за тялото и стресът могат да доведат до недоволство.

От Беки Ъпъм, 27 февруари 2020 г.

5 начина за освобождаване на любовния хормон, окситоцин

От Лори Сю Брокуей, 11 февруари 2015 г. «

Депресията при здрави възрастни хора всъщност е по -рядка, отколкото при здрави по -млади хора, но депресията и стареенето могат да бъдат опасна комбинация за възрастните хора, които се справят с хронични заболявания, самота или загуба на независимост. Депресията е най -важният рисков фактор за самоубийство при възрастните хора, а по -възрастните бели мъже се самоубиват по -често от всяка друга група.

Въпреки че 80 процента от депресията при възрастните хора може да бъде успешно лекувана, има особени опасения, че комбинацията от депресия и стареене присъства. Ето какво трябва да знаете:

Хронично заболяване. Заболявания на стареенето като деменция, Алцхаймер, Паркинсон, сърдечни заболявания, инсулт и други могат да имат симптоми, които имитират, маскират или влошават депресията. Тези състояния често правят диагностиката и лечението на депресията при възрастните хора по -предизвикателни. Отричане. Много възрастни хора и дори някои болногледачи могат да приемат, че определено количество депресия е нормална част от стареенето. Някои възрастни хора също могат да мислят за депресията като за слабост и да се срамуват да помолят за помощ. Различен отговор на лечението. Възрастните хора може да са по -чувствителни към някои видове антидепресанти и е по -вероятно да получат странични ефекти. От друга страна, те могат да реагират по -добре на прости групови терапии, които включват упражнения, и е по -вероятно да облекчат депресията чрез по -добро лечение на техните основни медицински състояния.

Лечение на лека депресия при възрастни хора

Лечението на депресия може да започне с оценка на лекарствата за възрастни хора. Често коригирането или спирането на определени лекарства може да бъде полезно. Ако е необходимо допълнително лечение, насочването към психиатър, психолог или друг специалист по психично здраве обикновено е следващата стъпка:

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Lista de Deseos 0